
בחר נושא: תורת המהות והעצמות | זוגיות | פרשת השבוע | סודות התפילה | תורת ההגות והתבוננות | תורת התיקון האישי והטיפול הרגשי | אחר
הרב אריה חיים נווה שליט"א / השיעור התקיים בתאריך 11/11/19
תורת המהות והעצמות- מציאת מקום הבורא בתוכי
בתורת ההגות יש שינוי גדול מאוד (כמו שאנחנו אמרנו בפעם האחרונה ועצרנו שמה) בן זה לבן תורות המדיטציה - אני יעמוד על זה כשאני אלמד את ''תורת ההגות'' במסלול החדש החל מ ג' בכסלו.. אבל אתם צריכים לדעת' שבלי ריסון התודעה בלי הכוונון של התודעה אין באמת השגה. האדם לא יצליח לטעום מן האמת הוא לא יצליח לטעום מהחיים הרוחניים האמתיים. והמטרה שלנו היא באמת לעשות את הכל כדי לחוש את זה.
מקובלים ממש דחקו בכל יהודי להגיע לרוח הקודש - זה מופיע בגמרא, זה מופיע במשנה של 'רבי פנחס בן יאיר' וזה מופיע במסילת ישרים. כל מסילת ישרים, שזה ספר הדרכה בכל ישיבה, מדבר על הדבר הזה, רק משום מה הם לא דוחקים לרוח הקודש. הם לקחו את הספר הזה לכיוון מוסרי התנהגותי 'בדרך עבודת ה'' אבל הספר עצמו הוא ספר הדרכה לרוח הקודש.
הרב אריה חיים נווה שליט"א / השיעור התקיים בתאריך 16/9/19
תורת המהות והעצמות- כניסה לים הידע הגדול בהגות
אנחנו במבואות לתורת ההגות
בעזרת השם כאמור בתחילת חשוון אנחנו עושים spin off לכל התוכניות שלנו - כל התוכניות יקבלו שדרוג. הכולל יקבל תוכנית 'קבלה' מיוחדת לגברים. ימי שני יהיה לנו ''תורת ההגות'' ספציפית ''תורת המהות והעצמות'' תהפוך להיות ''תורת ההגות'' כי זה עולמות שלמים להעביר אותם - וזה יהיה עם תרגולים ובעזרת השם גם עם סמינר שנצא ונעשה בחוץ. בימי רביעי בעזרת השם יהיה לנו ''הטיפול הרגשי''. ימי שלישי יועברו בשידור ''תפילה'' ו''חסידות'' ובימי חמישי יועבר בשידור ''פרשת השבוע לאור הסוד''. אז יומיים בשידור ושלושה ימים בהגעה לכאן - שאחד הוא לגברים בלבד ופעמיים לנשים ולגברים. אנחנו נודיע על הכל נסביר את כל התוכניות ונצהיר על כל התוכניות אבל שתדעו שכל זה מתחיל לקראת ה' בחשוון. ותש''פ תהיה שנה מאוד מאוד מיוחדת - היא מסוגלת לגמר התיקון ולכן אנחנו מוציאים את כל ''התותחים'' נוציא החוצה כל מה שרק אפשר להוציא.
הרב אריה חיים נווה שליט"א / השיעור התקיים בתאריך 9/9/19
והגית בו
היום אנחנו נדבר קצת על עניין ההגות
אומנם אחרי החגים התוכנית תשתנה ואנחנו ניכנס ללמוד את תורת ההגות כמו שצריך אבל אני חייב שתהיה לכם קצת התנסות בדברים האלה לפני שניכנס אליהם ממש כתורה.
כמו שאנחנו אמרנו' השונה בן 'מדיטציה' לבין 'ההגות היהודית' זה שבמדיטציה פרט לזה שזה טכניקה המדיטציה לא הוגה על משהו אלא היא משאירה את האדם בסטטוס של no mind. יש הבדל בן no mind לבן mindfulness. mindfulness הם רוצים שהעשייה תהיה מודעת לגמרי שאתה כאן ועכשיו. זה לא mindfulness היהודיים (הרב נווה - אנחנו נדבר על זה לכן אני לא רוצה כ''כ להשתמש באותן מילים כי זה לא כ''כ מדויק לא כ''כ נכון) לגביהם ה- mindfulness זה לעשות פעולה בערנות גדולה מאוד במודעות גדולה מאוד. אבל עדיין אע''פ שזה בערנות גדולה מאוד הקב''ה בכבודו ובעצמו לא נמצא שם. מדיטציה נוספת היא של no mind, יש הבדלים, היו כתות או סקטות שעסקו בזה. והרעיון כביכול של mindfulness או no mind זה תלוי מאיזה נקודת הסתכלות. יש נקודת הסתכלות מצד המלאות ויש נקודת הסתכלות מצד החלל. ולפעמים האדם מרגיש את עצמו את החלק המודע שלו אז הוא אומר' אם אני מרגיש את החלק המודע שלי ואני כבר מודע אז למה שאני לא יהיה mindfulness ואם האדם נמצא בחלק שמחובר לגוף שלו והוא ריק לגמרי והוא מרגיש ריקנות אז הוא יעדיף דווקא את המדיטציה של no mind. בכל מקרה שיא המדיטציה במקומות האלה מגיעים לסוג של I am לתחושה של קיימות להבנה שהקיימות שלי נצחית. ואף אחד לא יכול להגיד שהוא הגיע לזה ל I am כאשר הפרמטרים של הגוף כמעט יורדים לאפס ואדם מאוד מחקה מוות קליני.
הרב אריה חיים נווה שליט"א / השיעור התקיים בתאריך 2/9/19
מעבר לתבניות של הטוב והרע
אני רוצה להמשיך את (הרב נווה - העניין הזה שהתחלנו אותו גם בשני שעבר ועברנו קצת לחמישי ועכשיו בשני הזה גם כן לגעת בו קצת אם אפשר לקרוא לזה אפילו לצורך העניין הזה מעין) ''תורת ההתבטלות''. 'תורה' זה כמו התורות של 'רבי נחמן' לכל פסקה או לכל רעיון הוא קרא לזה 'תורה' הוא קרא לכל זה 'תורות'. 'תורה' זה לשון הוריה. אז בכל פסקה או בכל רעיון הוא רצה לתת אזשהיא הוריה מסוימת. אז אנחנו ממשיכים את הכיוון שלו ועל זה אנחנו הולכים באמת אז אנחנו נקרא לזה ''תורת ההתבטלות'' מה שדברנו ביום שני וביום חמישי.
אני רק מזכיר' אנחנו דברנו על העניין של הניגון ודברנו על זה שניגון יש לו מצב של יציאה מהשקט ואז הוא מרעיש יש לו נראות אבל עיקר הניגון שאנחנו מתכוונים אליו (אני לא רוצה לקרוא לזה 'הדעיכה' כי חושבים שזה מילה לא יפה אבל זה 'ההטמעה') זה כל שלב ההטמעה וזה דווקא כשהניגון חוזר בחזרה אל השקט - אני אתן דוגמאות לניגון - אדם לומד תורה אז בזמן שאתה לומד תורה אז זה רעש אבל אחרי שאתה מסיים ללמוד את התורה כשהכל חוזר לשקט זאת ההטמעה. אז הניגון למעשה באמת נשמע. בזמן שיש את הרעש ואתה נורא נהנה כביכול מהרעש ומהצלילים זה נראה שבגלל שיש רעש כאילו יש ניגון אבל זה לא נכון הניגון הוא רק כאשר הדברים חוזרים בחזרה אל השקט כאשר זה נטמע בתוך הנפש. אז השיעור עצמו הוא רעש ואחרי השיעור יש את המושג ''קול דממה דקה'' והניגון למעשה מוטמע בחזרה בנפש. לפעמים יכולים לשאול אתכם' תגיד איך היה השיעור ואתה לא לגמרי יכול להגיד יכול להיות שאתה תזכור רעיון אחד או שניים אבל אתה לא לגמרי יכול להגיד כי זה עולם ומלואו שעבר עליך ואתה לא רוצה להגיד את זה במילים אתה לא רוצה לצמצם את זה במילים אתה רוצה להשאיר את החוויה כחוויה משמעותית. דוגמא נוספת להטמעה לזה שהניגון מתמזג עם השקט ואז הוא מבצע את ההטמעה' זאת שינה. במהלך היום אנחנו ערניים ואז כל היום כולו הוא רעש אבל בזמן שאתה ישן יש הטמעה. וכן על זה הדרך. בכל מקום שבו אנחנו מדברים על ניגון שחוזר בחזרה לשקט (להשקטה) שלו שמה אנחנו מדברים על הטמעה.
הרב אריה חיים נווה שליט"א / השיעור התקיים בתאריך 26/8/19
סוד המוטיבציה לפעול
דברנו בפעמים הקודמות על ההישג הנדרש מן האדם אולי אנחנו צריכים לשים את זה עוד פעם במסגרת ועם דגש כדי שאנחנו נראה לאן אנחנו מתקדמים. כי כשאנחנו נגיע לראש השנה (אנחנו עוד נדבר על זה במסגרת של 'ההכנה לראש השנה') אנחנו צריכים (הרב נווה - אני אומר את זה ממש 'בדחילו ורחימו' אני רוצה שאתם תבינו למה אני מתכוון) להבין למעשה על מה ישפטו אותנו. ואני לא מתכוון' לשפיטה של דת שיהיה עכשיו משהו מלמעלה שמסתכל עלינו עם משקפות לראות אם שמנו ציציות ובאיזה צבע.
השפיטה למעשה'
אם אנחנו פועלים לפי הטבע הרוחני או לא פועלים לפי הטבע הרוחני
ז''א עד כמה חרגנו מהטבע הרוחני.
והאמת היא שזה לא בדיוק 'שפיטה' אין זה שם אחר וקוראים לזה 'שפיטה' אבל זה לא 'שפיטה' של משהו שבא לחפש אותך אלא זה הטבע הרוחני. זה כאילו כמו מדד. מכיוון שהאדם נברא בצלם אז הוא נבדק כמה הוא חרג מהצלם פשוט מאוד' כמה הוא לא היה בצלם שלו. אז ההסתכלות היא הסתכלות הרבה יותר כללית ופחות נניח יורדת לפרטים. כי לפעמים אין יכולת לאדם לעשות את הפרטים או לקיים את הפרטים מכל מיני סיבות אבל בודקים'