
בחר נושא: תורת המהות והעצמות | זוגיות | פרשת השבוע | סודות התפילה | תורת ההגות והתבוננות | תורת התיקון האישי והטיפול הרגשי | אחר
הרב אריה חיים נווה שליט"א
סודות התפילה וההתבודדות- "כיצד מחזקים את כוח התפילה"
היום בנושא התפילה, אני רוצה לעמוד על ההבדלים בין הגות לבין התפילה. זה נושא שחוזר על עצמו הרבה פעמים, שהתלמידים תמיד שואלים הרב מה הבדל בין זה לבין זה? אני אגיד כבר בצורה מאד כללית כדי שיהיה קל ונוח, לפעמים התפילה, או נקרא לזה ככה השימוש בתפילה הוא כדי להוריד אור רוחני לכאן ,כדי לתקן עולם במלכות שדי, לתקן את העולם התחתון. והגות זה ההפך, התחתונים עולים לעליונים, ז"א בהגות יש עליה והשוואת הצורה ע"י התבוננות, ע"י מודעות והידבקות של כלל ההוויה שלנו בקונספט מסוים, במידה מסוימת, עם הקדוש ברוך הוא, בקדוש ברוך הוא וכולי. ואילו בתפילה עצמה הרבה פעמים יש צורך בלתקן עולם במלכות שדי, להוריד את האור הרוחני לא לעלות את הכלי לאור אלה להוריד את האור לכלי, זה במידה מסוימת, זה שימושים שאתם צריכים לדעת שזה הכל משלים ובחינות ולא כפי שזה כי להוריד את האור זה לא נשמע טוב.
המשך קריאה: "סודות התפילה וההתבודדות- "כיצד מחזקים את כוח התפילה
הרב אריה חיים נווה שליט"א / השיעור התקיים בתאריך 12/9/19 / שיעור 62
סודות התפילה וההתבודדות- "סוד הניגון בתפילה"
היום בסודות התפילה אנחנו נדבר על 'סוד הניגון'. [דברי הרב נווה: הניגון מוזכר ב'רבי נחמן' בכמה הזדמנויות, וראיתי לזה הרבה פירושים וראיתי שהנושא קצת לא מובן וזה נושא מאד מאד מאד חשוב ועדיין, הוא לא מובן ואני רוצה להסביר את העיקרון הזה. כמובן שצריך לעשות סדר בדברים, בקטגוריות, כדי להבין למעשה לאיזה ניגון הוא מתכוון ובכלל לאיזה ניגון מתכוונים בחסידות כשאומרים ניגונים].
אז ככה;
לתודעה, אמנם היא מתחילה מה'אין סוף', מהעדר תודעה. 'אין סוף' זה אין שם מילים אבל כאשר הקב"ה התבטא בתוך העולמות אז הוא התבטא ב'עולם קדמון' שהספירה שלו היא 'כתר', אח"כ ב'עולם האצילות' שהספירה שלו היא 'חכמה', ואח"כ ב'עולם הבריאה' שהספירה שלו היא 'בינה' ואח"כ ב'עולם היצירה' שהספירות שלו זה 'חסד', 'גבורה', 'תפארת', 'נצח', 'הוד', 'יסוד', שש ספירות שהם בעולם אחד שנקרא 'עולם היצירה', זה המידות האלוקיות. ואח"כ התבטא ב'עולם העשייה' עם ספירת ה'מלכות'.
הרב אריה חיים נווה שליט"א / השיעור התקיים בתאריך 5/9/19 / שיעור 61
סודות התפילה וההתבודדות- "לפגוש בתפילה את האני העליון"
'לפגוש בתפילה את האני העליון' - זה נשמע קצת מוזר, זה אפילו קצת מזכיר את תורות המזרח שמדברים על 'האני העליון' אבל כאן אנחנו רוצים לדבר טיפה על עניין ההשוואה לְמה ששומעים בתורות המזרח לבין מה שמתרחש אצלנו, ואנחנו לא עושים מבחן השוואתי שהתפקיד שלו הוא לעשות (כמו שאומרים היום) trashing, אנחנו לא מבזים אבל בכל זאת צריך לעמוד על ההבדל כדי לדעת שיש לנו כאן עניין.
אם תלכו לתורת המזרח, זה גם כתוב ב'זוהר הקדוש' שאחד החכמים הלך ל'חכמת בני קדם' והופתע מאד מן החכמה שלהם ('חכמת בני קדם' זה חכמת המזרח. 'קדם', 'קדמה' זה מזרחה) והוא הופתע מאד מן התורה שלהם וחזר ל'רבי שמעון' ואמר לו שהוא קרא בתורה שלהם ושהתורה שלהם מאד דומה לתורה שלנו, אז הוא אמר לו שזה נכון ואז הוא הסביר לו איפה ההבדל נמצא.
המשך קריאה: סודות התפילה וההתבודדות- "לפגוש בתפילה את האני העליון"
הרב אריה חיים נווה שליט"א / השיעור התקיים בתאריך 22/11/17
סודות התפילה וההתבודדות- "סוד הזיכרון בתפילה"
'ספר ההיכלות' הוא אחד הספרים העתיקים ביותר. 'ספר ההיכלות' נכתב אמנם בערך לפני כאלף שבע מאות שנים, אבל הוגה הרבה לפני - מאז האדם הראשון. למעשה 'ספר ההיכלות הגדול' יוחס לרבי ישמעאל כהן גדול והוא קיבל את זה בגילוי ממלאך המט"ט- מט"ט-רו וגם-ן שהוא נקרא שר הפָּנים או שר הפְּנים – שר הפנימיות וגם מרבו רני נחוניא בן הקנה.
יש שם פרקי היכלות, מעשי מרכבה, מעשי בראשית, שיעור קומה, חרבא דמשה (החרב של משה רבינו) ועוד תוספות שהיו מפוזרות בכתבי יד ועליו יש מפתח של שמות המלאכים.
לא מומלץ לקנות את הספר, לא לרוץ לקנות כל דבר שאתם שומעים מאתנו כי זה לא מיועד לכל אחד וזה לא בריא שזה יהיה בידיו של כל אדם. צריך שבשביל זה תהיה טהרה וקדושה עליונה מאד ולא צריך לרוץ ולקנות את הדברים האלה. הרבה פעמים זה מכניס את האדם לשיגעון גדלות ומכניס אותו בעקבות זה לצרות צרורות. אנחנו משתמשים בזה כדי להבין ולעמוד על גודלו של האדם, על החשיבות שלו, להבין גם את סוד התפילה למה הוא מיועד, למה ברא הקב"ה את האדם, למה הוא מתעתד, למה הוא מיועד ובכך למעשה להגיע לתכלית התפילה.
הרב אריה חיים נווה שליט"א / השיעור התקיים בתאריך 1/11/17
סודות התפילה וההתבודדות- תפילת התפילות
מה הכוונה תפילת התפילות? כללית רק נאמר שלכל דבר, כל תופעה, בלי יוצא מן הכלל, שזה אומר גם לכל 'שם', לכל 'פעולה', לכל 'כינוי', לכל פסוק, לכל אות, לכל איוושה שיש אותה בבריאה, יש לה ספקטרום מאד מאד מאד רחב. אין לשום דבר פה ערך חד חד ערכי, שום דבר. פירוש למילה - אתה רוצה לדעת מה זה חמלה? אתה אף פעם לא תשמע על זה משהו שיגידו לך זה רק זה- 'זה הפירוש ואין בלתו'. אין כזה דבר. צריך לקבל את זה לאט לאט, אח"כ לעשות סופרפוזיציה לכל המניפה הזאת שמראים לך שזה גם הפירוש הזה וגם הפירוש הזה ולפעמים הפירושים אפילו הם הופכיים; על אותה מילה, על אותו עניין, לפעמים אתה תקבל פירוש רע ולפעמים אתה מקבל פירוש טוב וזה לא סותר. אין כאן משהו שהוא לא בסדר אלא-כך זה. הסיבה של זה זה בגלל שכל דבר מחולק לעולמות וכל דבר מתקיים בכל העולמות. יש לך תופעות בעולם הבריאה ויש לך תופעות בעולם העשייה. אותו דבר ולא רק זה, יש לך תופעות מהסטרא דקדושה ויש לך תופעות מהסטרא אחרא, אותו דבר, אותו דבר ממש; קנאה מפה, קנאה מפה, פחד פה, פחד פה, יראה פה יראה פה, כל דבר. אז גם לתפילה יש ספקטרום מאד רחב ולכן אי אפשר שמישהו יבוא ויגיד זה הפירוש של התפילה והמשמעות של התפילה זה לבקש וכל עוד אתה פונה לקב"ה זה בסדר. לעולם לא ככה.